Среда, 25 мая 2022 года

Кому молиться и какие читать молитвы о прекращении войны и вражды на земле

Молитва очень важна в трудное время. Если вы слышите свист пуль или молитесь за своих близких, уделите несколько минут и произнесите молитву о прекращении войны. Даже если нет с собой рядом икон святых или свечки, просто сядьте в укромном месте в тишине и помолитесь. В любом случае ваша молитва будет услышана Господом Богом. Постарайтесь максимально точно представить прекращение вражды, тогда молитва обретет более мощную силу.

Молитва Господу Богу о прекращении войны

Господи Иисусе Христе, Сыне Божий. Отринь от нас напасти войны, защити от глубоких ран рабов твоих верных. Прославь мирную жизнь и православную веру, и помоги опомниться лихим супостатам. Защити от гибели жен и детей, старых, малых и беззащитных. Пусть заступится за нас ангел-хранитель и воцарится мир вовеки веков. Аминь.

Вторую молитву можно произносить воинам, а также тем, кто их ждет дома.

Господи Иисусе Христе, Сыне Божий. Пошли ангела с Небес во благо мирной жизни и защити нас от гибельных войн. Пусть враги опомнятся, конфликты закончатся, а склочники помирятся. Отведи снаряд от детишек малых, рожениц и слабых. Придай нам сил устоять в бою. Мы не растратим веру свою. Да будет воля твоя. Аминь.

Молитва о прекращении вражды

Владыко Человеколюбче, Царю веков и Подателя благих, разрушивший вражды средостения и мир подавший роду человеческому, даруй и ныне мир рабом Твоим, вкорени в них страх Твой и друг к другу любовь утверди: угаси всяку распрю, отъими вся разгласия и соблазны. Яко Ты еси мир наш и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва Пресвятой Богородице у иконы «Смягчение злых сердец»

Тропарь, глас 5-й:

Умягчи наша злая сердца, Богородице, и напасти ненавидящих нас угаси, и всякую тесноту души нашея разреши. Hа Твой святый образ взирающи, Твоим страданием и милосердием о нас умиляемся и раны Твоя лобызаем, стрел же наших, Тя терзающих, ужасаемся. Не даждь нам, Мати благосердная, в жестокосердии нашем и от жестокосердия ближних погибнути, Ты бо еси воистину злых сердец Умягчение.

Кондак:

Избранной Деве Марии, превысшей всех дщерей земли, Матери Сына Божия, Его же даде спасению мира, со умилением взываем: воззри на многоскорбное житие наше, воспомяни скорби и болезни, ихже претерпела еси, яко наша земнородная, и сотвори с нами по милосердию Твоему, да зовем Ти: Радуйся, многоскорбная Мати Божия, печаль нашу в радость претворяющая.

Молитва:

О многострадальная Мати Божия, Превысшая всех дщерей земли, по чистоте Своей и по множеству страданий, Тобою на земли перенесенных, приими многоболезненныя воздыхания наша и сохрани нас под кровом Твоея милости. Иного бо прибежища и теплаго предстательства разве Тебе не вемы, но, яко дерзновение имущая ко Иже из Тебе рожденному, помози и спаси ны молитвами Своими, да неприидеже со всеми святыми будем воспевать в Троице единому Богу ныне и присно, и во веки веков. Аминь.


Выбор редакции


Еда